leki-orange

Wyciąg z zielonej kawy

Rozdziały

Działanie i właściwości wyciągu z zielonej kawy

Wyciąg z ziaren zielonej kawy etiopskiej odmiany arabiki, standaryzowany na minimum 10% zawartości kwasu chlorogenowego. Ekstrakt zawiera polifenole jak kwas chlorogenowy, kwas kawowy, kwas neochlorogenowy, alkaloidy jak kofeina, sterole: beta-sitosterol, kampesterol, stigmasterol, avenasterol, dwuterpeny, tokoferol, taniny, kwasy cytrynowy, jabłkowy i minerały jak wapń, magnez, sód i potas. Zielone ziarna kawy są bogate w polifenole, jedne z najsilniejszych antyoksydantów, z których najważniejszy to kwas chlorogenowy. Kwas ten ma zdolność neutralizowania rodników hydroksylowych poprzez wiązanie jonów żelaza, chroni białka i lipidy naszej skóry oraz zapobiega uszkodzeniom DNA wywołanych promieniowaniem UV. Innym ważnym składnikiem aktywnym ekstraktu jest kwas kawowy – także antyoksydant, wykazuje ponadto słabe działanie bakteriostatyczne. Dzięki zawartości naturalnej kofeiny ekstrakt poprawia krążenie w skórze i ujędrnia ją. Wspomaga spalanie nagromadzonej tkanki tłuszczowej i zmniejsza zastoje limfy, przez co ma działanie wyszczuplające, redukujące celullit i uelastyczniające skórę. Poprawia krążenie, dotlenia, zmniejsza obrzęki, nadając zmęczonej skórze odmłodzony, świeży wygląd.

Poradniki na temat wyciągu z zielonej kawy

Przeczytaj nasze poradniki i dowiedz się więcej o wybranej substancji czynnej.
Loading...
W naszym serwisie nie ma obecnie żadnych poradników omawiających Wyciąg z zielonej kawy.