fbpx

Kwas mlekowy

Kwas mlekowy został uznany za skuteczny, naturalnie występujący w skórze środek utrzymujący wilgoć. Ma on korzystny wpływ na suchą skórę oraz w przypadku poważnego dyskomfortu związanego z nadmiernym rogowaceniem skóry. Ze względu na te właściwości jest często składnikiem różnych kremów oraz preparatów żelowych do higieny intymnej. Kwas mlekowy jest emolientem i środkiem keratolitycznym stosowanym w różnych produktach kosmetycznych oraz jako dodatek do różnych produktów farmaceutycznych (maści, plastry, płyny do pędzlowania) ze względu na swoje właściwości antybakteryjne. Znajduje on również zastosowanie w preparatach miejscowych i kosmetykach w celu regulacji kwasowości.

Naszą misją jest przedstawienie pacjentom oraz specjalistom ochrony zdrowia pełnej, rzetelnej wiedzy o lekach i ich zastosowaniu. Wierzymy, że przyczynimy się tym do zwiększenia skuteczności i bezpieczeństwa terapii.

Serwis leki.pl jest prowadzony przez Fundację Healthcare Professionals.
Fundacja NIE jest powiązana z żadnym producentem czy dystrybutorem leków. Ewentualne finansowanie, które otrzymujemy od firm farmaceutycznych związane jest z prowadzoną w ich imieniu reklamą, która jako taka jest jednoznacznie oznaczona.

Serwis leki.pl NIE jest apteką (w tym internetową) i nie prowadzi bezpośrednio sprzedaży leków, suplementów diety i wyrobów medycznych. Jeśli chcesz kupić leki on-line zapoznaj się z naszym artykułem nt. Jak bezpiecznie kupować leki w internecie?